Lista på alla tillbehör till laminering

Laminering innebär är man bakar in ett pappersdokument, för att ge några exempel kan det vara ett visitkort, ett fotografi eller något annat papper, mellan två stycken plastskikt. Att laminera innebär alltså att du lägger ett dokument mellan två plastfilmer och sedan klistrar ihop dem.

Det finns en rad olika tillbehör som är relevanta när det gäller laminering. Med till exempel en bindningsmaskin kan du ge dig på lite större lamineringsprojekt. Då handlar det ofta om mer än att laminera några få foton, dokument eller visitkort. Det är då aktuellt att fundera på om man eventuellt ska köpa in en inbindningsmaskin. När det gäller lamineringsfickor är de matta lamineringsfickorna mycket bra om materialet skall vara lätt att läsa och användas i solljus.

Den matta ytan är antireflektiv. Dessutom går de här fickorna bra att skriva med blyertspennor på. Lamineringsfickor brukar användas för att bevara och skydda utskrifter, fotografier eller andra handlingar. Lamineringen ger dessutom dina fotografier eller dokument en betydligt lyxigare känsla och det finns chanser att de slits betydligt långsammare än de hade gjort annars. Lamineringsfickor passar bra till dina finaste fotografier eller dokument som du gärna vill spara länge och som du ofta återkommer till.

Exempel på tillbehör:

– Lamineringsfickor
– Lamineringsmaskiner
– Matt lamineringspapper
– Blankt lamineringspapper