Kontorsmaterial är livsnödvändigt

kontorsmaterialFå arbetsplatser kan fungera utan kontorsmaterial. Användningen av allt från papper och pennor till datatillbehör och förvaring är stor inom många områden, inte bara på kontor.  Särskilt skolor är nästan helt beroende av skrivbordsredskap.

Pennor, block och förvaring är vanliga skrivbordsverktyg, men även medel för planering såsom kalendrar och klockor. Många arbetsplatser behöver verktyg för konferens och kan då köpa in projektionsdukar, konferensmappar och whiteboardtavlor. Datortillbehör som CD-skivor och USB-lagring kan numera beställas tillsammans med klassiska kontorsmaterial på nätet. Vissa produkter är endast ämnade för inredning av kontoret.

Under de senaste årtiondena har användningen av kontorsmaterial minskat på grund av datorernas tillgänglighet. Liksom annan utrustning förändras kontorsmaterial med tiden, eller faller för den teknologiska framfarten. I skolan är skrivbordsredskap fortfarande nödvändigt för att eleverna ska kunna genomgå sin utbildning, men på senare tid har tekniken börjat ersätta anteckningsblock och andra läromedel. Mejlfunktionen har möjligtivis en positiv inverkan ur ett miljöperspektiv, eftersom efterfrågan på papper inte blir lika stor, men skillnaden kan vara otydlig. Utskrifter har numera tagit handskriftens plats.

Kontorsmaterial kan man hitta i sin närmsta bokhandel eller beställa i större mängder från olika företag. Flera företag är inriktade helt på det och det är särskilt populärt hos lågprishandlare.