Skoterkläder som klarar kraven

skoterkläderAlltid förberedd
En viktig aspekt när det gäller skoteråkning är, liksom inom de flesta andra fartfyllda sporter, säkerheten. En skoteråkare har kanske inte alltid sällskap med och behöver då istället kunna bära med sig diverse föremål för att hjälpa säkerheten. Detta kan vara sådant som en mobiltelefon, en fickkniv, ett par extra vantar och kanske någon typ av tygtrasa. Sådana saker tar ganska lite plats, men kan rädda så mycket om olyckan skulle vara framme. En mobil är essentiell för att nå kontakt med resten av världen, medan de andra sakerna är hjälpliga för att lossa eller stoppa en akut skada.

I jackan ska allt få plats
Att få med sig saker som dem som nämns ovan är inte alltid praktiskt. En skoteråkare bär inte gärna på en handväska, och därför behöver dessa istället få plats i de fickor som finns på dennes skoterkläder. I likhet med en skidjacka har skoterkläder ofta gott om fickor. Skidåkaren behöver få plats med vantar, liftkort, plånbok och liknande, medan det i ens skoterkläder behöver rymmas diverse säkerhetsutrustning likt ovan. Därför är skidkläder en lämplig ersättning till skoterkläder om man av någon anledning inte lyckas få tag på några sådana eller kanske endast skall åka skoter någon enstaka gång. Men åker man utan sällskap är det viktigt att vara beredd mot de risker som finns.